25 van de totaal 25 toestellen
Varioset modules
Robuust robinia
Nettunnel
Robuust robinia
Netbrug met eikenhouten loopbalken
Robuust robinia
9048531R
Junglebrug met houten loopblokken
Robuust robinia
9048511R
Touwbrug
Robuust robinia
Looptouw met touwleuningen
Robuust robinia
9048561R
Junglebrug
Robuust robinia
9048513R
Junglebrug met houten leuningen
Robuust robinia
9048513R
Vaste brug
Robuust robinia

Varioset modules

Voor de robuust robinia en robuust staal productlijn is een modulair bouwsysteem ontwikkeld: Varioset. Deze uitgekiende techniek waarborgt een gelijkblijvende kwaliteit in verbindingen en standvastigheid van de structuren. Het Varioset bouwsysteem maakt passende verbindingen van metaal op hout mogelijk. 

 

Binnen het Varioset bouwsysteem is er een groot aanbod in modules voor platformen, daken, borstweringen, wanden, ladders/trappen, oplopen, bruggen, klim- en glijpalen, enterrekken en klimelementen, netten, aanbouwschommels etc.

 

De staanders en platformen van het Robuust Robinia programma zijn van geschild, spintvrij geslepen en geschuurd robiniahout. Alle spinthout wordt handmatig verwijderd, waarna het hout glad wordt geschuurd. De kopse kanten van de staanders worden met verzonken, kruislings aangebrachte houtdraadbouten verstevigd; de boorgaten worden met deuvels opgevuld. De houtdiameter is afhankelijk van de toepassing en de constructieve vereisten.

 

Voor een aantal elementen, zoals leuningen, klimwanden en in sommige gevallen daken, wordt Midden-Europees eikenhout gebruikt. Het eikenhout wordt nergens in de grond verwerkt, waardoor de duurzaamheid in de pas loopt met robiniahout. Bij sommige toestellen worden de wanden en/of daken standaard uitgevoerd in HDPE of bezand multiplex. Optioneel is hiervoor eveneens uitvoering in eikenhout mogelijk.

 

De staanders van het Robuust Staal programma zijn standaard van verzinkt staal. Optioneel kunnen ze na het verzinken gepoedercoat worden. Alternatief zijn de staanders van roestvrij staal.

 

De verbindingsmaterialen zijn van roestvast staal. Touwen en netten zijn van gebreid polyamide herculestouw Ø 16 of 25 mm. Onderdelen als zandtakels, kabelbaankatrollen, schommelophangingen, rvs watergoten en waterpompen zijn door onze productiepartner FHS Holztechnik ontwikkeld en worden in de eigen metaalwerkplaats vervaardigd. Evenals de roestvrij stalen bakglijbanen, kuipglijbanen, bochtglijbanen en buisglijbanen voor aanbouw aan een toren of op een helling.

 

De in het Varioset programma getoonde technische afbeeldingen zijn computertekeningen.

Houdt u er rekening mee dat de kromme, speelse vorm van robiniahout hierbij helaas niet kan worden weergegeven. 

1
toestel productlijn vrije valhoogte
varioset modules robuust robinia n.v.t.
tot 60 cm
tot 1.00 m
tot 1.50 m
boven 1.50 m
Copyright Goede Speelprojecten 1999 - 2018