21 van de totaal 21 toestellen
Chico
Hightech amico
PS-02-0010
Chico met dubbele glijbaan
Hightech amico
PS-04-0010
Pico
Hightech amico
PS-02-0020
Pico met dubbele glijbaan
Hightech amico
PS-04-0020
Pico Interactive
Hightech amico
PS-03-0020
Pico Interactive met dubbele glijbaan
Hightech amico
PS-05-0020
Rocco
Hightech amico
PS-02-0030
Rocco met dubbele glijbaan
Hightech amico
PS-04-0030
Nino
Hightech amico
PS-02-0040
Nino met dubbele glijbaan
Hightech amico
PS-04-0040
Nino Interactive
Hightech amico
PS-03-0042
Nino Interactive met dubbele glijbaan
Hightech amico
PS-05-0040
Presto
Hightech amico
PS-02-0050
Presto met dubbele glijbaan
Hightech amico
PS-04-0050
Presto Interactive
Hightech amico
PS-03-0050
Alto
Hightech amico
PS-02-0060
Alto met dubbele glijbaan
Hightech amico
PS-04-0060
Alto Interactive
Hightech amico
PS-03-0064
Alto Interactive met dubbele glijbaan
Hightech amico
PS-05-0064
Dynamo
Hightech amico
EP-01-0010

Amico klautercombinaties

Bekijk hier het filmpje

 

Amico is een productlijn van speeltoestellen voor 3 tot 8-jarigen

Voor de ontwikkeling van deze uitdagende en “inclusieve” speeltoestellen heeft het ontwerpteam van onze producent Russell Play samengewerkt met een groep van experts die dagelijks omgaat met kinderen met een beperking. Van spelbegeleiders tot leerkrachten op scholen voor kinderen met een visuele of gehoorbeperking tot speciale fysiotherapeutische behoeften. Lokale scholen en ziekenhuizen waren betrokken bij het testen van de producten. Daarnaast zijn er gesprekken geweest met tal van onderzoekers in dat gebied.

Het resultaat is een zeer aansprekende productlijn welke veel speelwaarde biedt met een breed scala aan mogelijkheden. Door uitdagingen te bieden met verschillende moeilijkheidsgraden zijn de toestellen interessant voor kinderen met en zonder beperking.

 

Wij hebben ondervonden dat het focussen op beperkingen niet leidt tot “inclusieve” producten. Omdat elk kind een eigen setje aan mogelijkheden heeft, hebben we in de Amico lijn uitdagingen gecreëerd op verschillende niveaus. Op deze manier kunnen kinderen met verschillende beperkingen samen spelen op en rondom een speeltoestel. De toestellen hebben een variëteit aan toegangen: van transfer platforms voor rolstoelgebruikers tot uitdagende klimmogelijkheden langs verticale staanders en netten. De toestellen bieden zintuigelijke alsook fysieke spelmogelijkheden. Amico heeft kenmerken die kinderen helpen om te socialiseren en samen te spelen, maar er zijn ook plekken waar ze kunnen ontspannen en uitrusten.

 

Zintuigelijk spel

Naast fysieke activiteiten biedt Amico veel zintuigelijke spelactiviteiten. De puzzels stimuleren de visueel-ruimtelijke vaardigheden, draaiende elementen maken interessante geluiden en op de xylofoon kunnen de kinderen samen muziek maken. De diverse materialen zijn interessant voor de tactiele ervaring, speciaal ook voor kinderen met een visuele beperking.

 

Rollenspel en thema's 

Kinderen zijn meesters in het creëren van hun eigen fantasiewereld. In deze wereld worden realiteit en verbeelding één. Rollenspel helpt kinderen de wereld om hen heen te begrijpen. Het is een wereld waar zij zelf in controle kunnen zijn en urenlang plezier kunnen hebben.

Speeltoestellen met een thematische inslag wakkeren de verbeelding aan terwijl er voldoende ruimte is voor hun eigen interpretatie en vrij spel. De producten van de Amico lijn zijn verkrijgbaar in 3 thema's: platteland, safari of zeewereld. Elk thema heeft zijn eigen attractieve spelelementen en kleuraccenten (herkenbaarheid en identificatie). De kleuren en thema’s voegen speelwaarde toe en leveren een bijdrage aan de omgeving.

Safari: donkergroene glijbaan en donkergroen dak, aap op het hoge paneel, safari-thema panelen op de brug en slang rond de opening in het gebogen paneel, draaibare vlinder 

Platteland: rode glijbaan en rood dak, uil op het hoge paneel, platteland-thema panelen op de brug en bloem rond de opening in het gebogen paneel, draaibare bloem 

Zeewereld: blauwe glijbaan en blauw dak, pinguin op het hoge paneel, zeewereld-thema panelen op de brug en roer rond de opening in het gebogen paneel, draaibare vlag

 

Amico Interactive

Amico Interactive is de electronische versie van Amico. Eén van de meest opwindende kenmerken van de Interactive is de Musical Bridge met microfoon en luidspreker. Kinderen kunnen muziek maken terwijl ze op de brug spelen. Dit kan vanuit elke positie: liggend, zittend, lopend en natuurlijk ook dansend. Vrienden kunnen meedoen en naar hartenlust zingen in de microfoon. Kinderen kunnen het type instrument wijzigen door een simpele tred op de vloer. Het volume en de tijdsduur kan enkel door de beheerder/eigenaar ingesteld worden.

Er zijn geen bewegende delen en alle elektronica is geheel waterproef opgeborgen in een metalen structuur en uit het zicht. Het toestel is ontworpen om geheel vandalismebestendig te zijn en mag in openbare gebieden zonder toezicht intensief gebruikt worden.

 

Dynamo

Liever dan het lichtnet of kwetsbare zonnepanelen te gebruiken dachten we dat kinderen het wel leuk zouden vinden om zelf energie op te wekken voor de interactieve speeltoestellen. De energie wordt opgewekt met de Amico Dynamo, een krachtstation dat ook door rolstoelers gebruikt kan worden. Via twee LED indicators wordt de staat van de batterij weergegeven, één voor het kind welk de dynamo bedient en de andere is zichtbaar vanaf de Musical Bridge. Wanneer de batterij volledig opgeladen is, kunnen kinderen gedurende enkele minuten muziek maken. 

Dynamo bedient de Musical Bridge, de speaker en de microfoon. Deze speelelementen zijn beschikbaar op de interactieve versies van Pico, Niňo, Presto en Alto. Van onze tests met kinderen hebben we gezien dat, samen met de Musical Bridge, Dynamo wel één van de meest populaire spelelementen van de toestellen is. 

productlijn vrije valhoogte
hightech amico n.v.t.
tot 60 cm
tot 1.00 m
tot 1.50 m
boven 1.50 m