öcocolor houtsnippers

öcocolor (öco = Duits voor eco) is een TÜV-gecertificeerde, veilige, duurzame en decoratieve houtsnipper, sedert 1994 in Duitsland geproduceerd. Het gedraagt zich als een halfverharding, is geschikt voor een valhoogte tot 3 m en is rolstoeltoegankelijk.

 

Het basismateriaal is verkregen uit schoon, onbehandeld en lijmvrij resthout, voornamelijk pallets uit de Europese voedingsmiddelen-industrie. Het hout wordt gerecycled door schredderen (niet hakselen). De geschredderde snippers worden veelvuldig gezeefd tot een fractie van 5 tot 50 mm. Hierdoor kan het veilig worden toegepast als valdempend bodemmateriaal onder speeltoestellen en voor gebruik op trapveldjes, trimbanen en als wegbedekking. Door de betrekkelijk fijne fractie van het materiaal is öcocolor buitengewoon goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers, zelfs op een helling.

 

Door het schredderen verkrijgt het hout een vezelachtige structuur waardoor het in elkaar haakt zodat het goed blijft liggen en niet uitloopt. Tussen de houtsnippers vormen zich luchtkussentjes die bijdragen aan de valdempende werking. öcocolor bevat geen schors of vers hout, waardoor het op zich niet makkelijk composteert, mits aangebracht op een drainerende onderlaag. Daardoor heeft het een lange levensduur.

öcocolor is naturel verkrijgbaar, alsook zorgvuldig gekleurd met een biologische, plantverdraagzame en kleurvaste kleurstof in goud, rood, groen en blauw. De kleur heeft enkel een optisch effect en is geen verduurzaming; de naturel snippers zijn even duurzaam, maar vergrijzen door inwerking van de elementen. De levensduur van öcocolor is tot de huidige stand beproefd op >10 jaar zonder vervanging, mits aangelegd en onderhouden conform instructies. öcocolor is TÜV-gecertificeerd op valdemping en getest op plantverdraagzaamheid.

Eigenschappen

  • lange levensduur, geen rotting
  • blijft droog door goede drainage
  • blijft goed op zijn plaats liggen liggen
  • waait niet weg en loopt nauwelijks uit
  • kan op een helling worden aangebracht
  • in een natuurlijke omgeving geen opsluitbanden nodig
  • makkelijk berijdbaar met rolstoelen, wandelwagens, etc.
  • veilig door de consistente fractie (tussen 5 en 50 mm)
  • veilig door hoge valdemping (gecertificeerd tot 4 m valhoogte)

 

Toepassingen van öcocolor

  öcocolor brochure.pdf

  öcocolor bestekomschrijving.pdf

  öcocolor_specificatie en aanleg.pdf