Valdempende ondergronden voor speeltoestellen

Veiligheid en spel hand in hand

In de meeste gevallen is onder een speeltoestel een ondergrond met valdempende eigenschappen vereist. De keuze voor valdempende materialen is afhankelijk van de situatie, het investeringsniveau en de onderhoudscriteria. In principe bepaalt u dus de keuze, mits de ondergrond aan de veiligheidseisen voldoet. Het infoblad veiligheid ondergronden informeert u over de wettelijke bepalingen voor valbeveiliging.

 

Gras is doorgaans een geschikte en veilige valondergrond. In o.a. Nederland en België mag natuurlijk gras toegepast worden tot een vrije valhoogte van 1,50 m zonder dat men de HIC waarde hoeft aan te tonen. Daarnaast kent men ondergronden van los materiaal (zand, grind, houtsnippers, schors) en valondergronden welke vastliggen zoals kunstgras, rubberen tegels en EPDM in-situ vloeren.

Leverancier valondergronden

Goede Speelprojecten biedt een breed assortiment aan valdempende ondergronden. Voor natuurlijke speelomgevingen kennen wij de volgende duurzame oplossingen:

  • de originele, duurzame en decoratieve houtsnipper öco color [biologisch gekleurd houtsnipper materiaal) onderscheidt zich van andere geschredderde houtsnippers door de consistente korrelgrootte (normconform tussen 5 en 50 mm), de toegankelijkheid (zeer goede berijdbaarheid met rolstoelen) en de beproefde wijze van aanleg (met drainage)
  • GrasTech waarmee de valhoogte op natuurlijk gras verhoogd kan worden tot 2,60 m (resultaat na HIC waarde tests).
  • Voor optimaal onderhoud van zand verzorgen wij zandreiniging met een zeefmaat van 3 mm.

Op het gebied van kunstvloeren (o.a. rubberen tegels, kunstgras, EPDM insitu rubber) zijn er vele gespecialiseerde leveranciers. In combinatie met de aanleg van een speelterrein bieden wij u graag het passende valdempende materiaal aan, met zorg voor de hele coördinatie en afwerking. Daarmee is het veiligheidsniveau onmiddellijk na installatie gewaarborgd.

Informatie aanvraag

Soort organisatie* :
Naam organisatie* :
Naam* :
Telefoon* :
E-mail* :
Toelichting :
Laat dit veld leeg: :
Copyright Goede Speelprojecten 1999 - 2017