Duurzame buitenruimte - NL Greenlabel - Klik voor een grotere foto

Duurzame buitenruimte - NL Greenlabel

Van ambitie tot uitvoering

Bijna dagelijks komen er berichten in het nieuws over extreme weersituaties ergens ter wereld. Een smeltende Noordpool, sneeuwstormen in de VS, grote droogte in Afrika, overstromingen in Azië en El Nino in Zuid-Amerika. Dat lijkt ver van ons bed, maar de aarde is een gesloten systeem waarbij wij linksom of rechtsom ook de effecten merken van deze weerextremen. Ons hele ecosysteem en daarmee onze gezondheid, veiligheid en toekomst zijn sterk verweven met klimaatveranderingen op deze aarde. De inrichting van ons (stedelijk) landschap bepaalt of het water weg kan, hoe de temperatuur reageert en hoe gevoelig het is voor extremen. Juist veel groen in druk bevolkte gebieden helpt voor betere leefomstandigheden, ook geestelijk. Het daadwerkelijk realiseren van een duurzame ontwikkeling is pas net begonnen en daarom een buitengewone opdracht voor de generatie die nu haar verantwoordelijkheid neemt.

Als partner van NL-Greenlabel onderschrijven wij het standpunt dat elke buitenruimte levend moet zijn, d.w.z. voorzien van groen en een bijdrage leverend aan de biodiversiteit. Daarnaast het gebruik van duurzame materialen, noodzakelijk om te komen tot een gewenste ecologische footprint op het fysieke milieu.

 

Duurzaamheidspaspoorten

Als enige leverancier van speelobjecten beschikt Goede Speelprojecten over NL Greenlabel duurzaamheidspaspoorten voor een aantal productlijnen.

Copyright Goede Speelprojecten 1999 - 2018