Ontwerp

Ontwerpaanpak: vakmanschap en betrokkenheid

Er bestaat nogal eens onduidelijkheid over het begrip ‘ontwerp’ in relatie tot het zogenaamde ‘inrichtingsplan’. Voor een gedefinieerde situatie hebben wij op basis van onze jarenlange expertise ruim voldoende ervaring voor een gedegen inrichtingsplan van speel- en ontmoetingsplekken. Voor wat betreft het ‘ontwerp’ spreken we over een meer complex beeld; hiervoor schakelen wij altijd een ontwerper in. Immers dit is een vak apart! Al jarenlang werken wij hierin samen met gerenommeerde ontwerpbureaus* en investeren in een passende samenwerking met opdrachtgevers en belanghebbenden. Dat levert extra expertise en kennis op, maar vooral ook draagvlak.

Het maakt namelijk nogal uit of het de openbare ruimte betreft, onderwijs en kinderopvang of de recreatiesector. Een goede speelplek biedt spanning, uitdaging, avontuur en is bovendien maatwerk. Met andere woorden: speeltoestellen verliezen een belangrijk deel van hun betekenis als de (natuurlijke) omgeving er niet naadloos op aansluit. De omgeving moet de toon zetten, een vanzelfsprekende drager zijn voor uitdaging en avontuur.

Als partner van NL-Greenlabel onderschrijven wij het standpunt dat elke buitenruimte levend moet zijn, d.w.z. voorzien van groen en een bijdrage leverend aan de biodiversiteit. Daarnaast het gebruik van duurzame materialen, noodzakelijk om te komen tot een gewenste ecologische footprint op het fysieke milieu.

 

*Goede Speelprojecten heeft een nauw samenwerkingsverband met het ontwerpbureau Studio JanOoms.

Copyright Goede Speelprojecten 1999 - 2017