Duurzame buitenruimte - NL Greenlabel - Klik voor een grotere foto

Duurzame buitenruimte - NL Greenlabel

De roep om duurzaamheid en integrale oplossingen wordt steeds luider. Klimaatverandering en behoud van natuur in onze leefomgeving wordt steeds belangrijker bij het inrichten en onderhouden van buitenruimten. Grote steden kampen met een groeiende vraag naar woningbouw, gemeenten bezuinigen steeds vaker op groen en krijgen te maken met weersverandering waarbij periodes van lange droogte en hevige regenval elkaar opvolgen. Dit zijn de ervaringen van Lodewijk Hoekstra en Nico Wissing, initiatiefnemers van NL Greenlabel.

 

Het daadwerkelijk realiseren van een duurzame ontwikkeling is een buitengewone opdracht voor de generatie die nu haar verantwoordelijkheid neemt. Daar waar andere ecolabels inzoomen op materiaal en productiewijze, kijkt  NL Greenlabel verder. Is een boom uit Nederland net zo duurzaam als een boom uit Brazilië? Er is veel onwetendheid. Daarom is bewustwording creëren en het aanbod vergroten van groot belang om verantwoorde keuzes te kunnen maken. 

 

Duurzaamheidspaspoorten

Als enige leverancier van speelobjecten beschikt Goede Speelprojecten over NL Greenlabel duurzaamheidspaspoorten voor een aantal productlijnen.