Ontwerp

Ontwerp

Ontwerpaanpak: vakmanschap en betrokkenheid

Elk speelgebied heeft unieke kwaliteiten/mogelijkheden en vraagt om een eigen oplossing. De inrichting van een speelgebied begint met een goed ontwerp, waarbij de omgeving en de natuur leidend horen te zijn.

Er bestaat nogal eens onduidelijkheid over het begrip ‘ontwerp’ in relatie tot het zogenaamde ‘inrichtingsplan’. Voor een gedefinieerde situatie hebben wij op basis van onze jarenlange expertise ruim voldoende ervaring voor een gedegen inrichtingsplan van speel- en ontmoetingsplekken. Voor wat betreft het ‘ontwerp’ spreken we over een meer complex beeld; hiervoor schakelen wij altijd een ontwerper in. Immers dit is een vak apart! Al jarenlang werken wij hierin samen met gerenommeerde ontwerpbureaus* en investeren in een passende samenwerking met opdrachtgevers en belanghebbenden. Dat levert extra expertise en kennis op, maar vooral ook draagvlak.

Het maakt namelijk nogal uit of het de openbare ruimte betreft, onderwijs en kinderopvang of de recreatiesector. Een goede speelplek biedt spanning, uitdaging, avontuur en is bovendien maatwerk. Met andere woorden: speeltoestellen verliezen een belangrijk deel van hun betekenis als de (natuurlijke) omgeving er niet naadloos op aansluit. De omgeving moet de toon zetten, een vanzelfsprekende drager zijn voor uitdaging en avontuur.

 

*Goede Speelprojecten heeft een nauw samenwerkingsverband met het ontwerpbureau Studio JanOoms.