Nieuws bij Goede Speelprojecten

Zorgtotaal Vakbeurs

Zorgtotaal, de vakbeurs voor betere zorg. 

12 - 14 maart 2019 in hallen 7, 8 en 9 van de Jaarbeurs te Utrecht.

 

Vakbeurs Openbare Ruimte 2019 Brussel

Goede Speelprojecten neemt deel aan de Vakbeurs Openbare Ruimte op 7 februari 2019 in Paleis 1.

NOT Nationale Onderwijs Tentoonstelling

22 januari - 26 januari 2019, met een borrel op woensdagavond.

In 3 hallen vindt u o.a. een Onderwijs Catwalk, een Onderwijs Academie en theaters met leuke & leerzame workshops.

Jan Terlouw opent Taaltuinobject tijdens NOT 2017

Schrijver en oud-politicus Jan Terlouw lanceert tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling 2017, op dinsdag 24 januari om 10.30 uur, een wereldprimeur: de OndersteBovenGlijBaan (Dutch Design).

Support Beurs 2016

Support - wie denkt er nog in beperkingen?

Support 2016 is het grootste evenement in de Benelux voor mensen met een fysieke beperking, hun familie en vrienden en voor professionals.

Support 2016 vond van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 mei plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. 

Amstelcampus: de zesjescultuur voorbij

Gepubliceerd 16-11-2015

Op de Amstelcampus in Amsterdam is onlangs de herinrichting van één van de pleinen afgerond. Onderdeel van dit plein is een 35 m lang klim- en klautertoestel.

De nieuwe Speelkunst brochure is uit

Dit is wel een heel gave brochure van onze Speelkunst productlijn!

NL Greenlabel

Partner in duurzaamheid

NL Greenlabel is het eerste integrale duurzaamheidslabel voor de buitenruimte in Nederland. Het label is ontwikkeld door Lodewijk Hoekstra, de bekende TV- tuinman van RTL 4 en Nico Wissing, landschapsontwerper met wereldfaam, i.s.m. Royal HaskoningDHV.

De taaltuin

In Rotterdam zijn al veel basisscholen uitgebreid met een zgn. groep 0. Peuters en kleuters met een taalachterstand krijgen het aanbod om mee te doen aan voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Dit zou korte metten moeten maken met de onderwijsachterstanden, waarmee met name de grote steden kampen. Maar wat blijkt? Feitelijk zijn de mogelijkheden beperkt om binnen de VVE deze taalachterstand weg te werken.

Opening Taaltuin

Onder enorme belangstelling opende Aboutaleb deze Taaltuin, die ook nog eens een breed draagvlak vindt in de wijk Spangen.

NSGK speeltuinbende keurt access whirl (draaimand) goed!

De Access Whirl is een unieke draaimolen die speciaal ontworpen is zodat kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen. Een of meerdere kinderen kunnen in de draaimolen zitten of staan en andere kinderen kunnen er aan de buitenzijde aan duwen of hangen. 

Inclusive Play rolstoeldraaimolen

Kan iedereen mee doen?

Productiepartner Russell Play ontwikkelt diverse types van speeltoestellen voor verschillende gebruikersdoelgroepen, zodat u bij de inrichting van een speelgelegenheid rekening kunt houden met de specifieke behoeften van de gebruikers. De nieuwste ontwikkelingen zijn op het gebied van Inclusive Play, samenspelen dus.

Adrenaline Sky Carver

Jongeren in de openbare ruimte aan het bewegen krijgen is voor veel gemeenten een behoorlijke uitdaging. Activiteiten moeten snel, spectaculair en vernieuwend zijn om te kunnen rekenen op enthousiasme. Met die gedachten in het achterhoofd, liet Goede Speelprojecten de Sky Carver ontwikkelen: het Europese antwoord op het in Amerika populaire rope-boarding. 

Kidstramp trampolines

Tien minuten springen is effectiever dan een half uur hardlopen!

Trampolines horen tot de meest attractieve vrijetijdstoestellen met een hoge aantrekkingskracht voor kinderen, jeugd en volwassenen. Trampolines bevorderen het gevoel voor evenwicht en het uithoudingsvermogen. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Gepubliceerd 01-05-2013

Micro credieten in ontwikkelingslanden

Naast het realiseren van onze doelstellingen vinden wij het belangrijk om als bedrijf maatschappelijk betrokken te zijn en ons in te zetten voor een betere wereld. 

Grootbrengen door kleinhouden

perfectionistische ouders kweken kwetsbare kinderen

Ouders, kinderopvang en basisscholen lijken overmatig behept met het bieden van overbescherming. Peuters en kleuters die in de buggy of met de auto naar school en kinderopvang worden gebracht, jonge kinderen die aan de hand worden gehouden, valdempende ondergronden op het speelplein, het (leren) fietsen met behulp van zijwieltjes, enzovoorts.