Certificaten

Veiligheid van speeltoestellen

Als leverancier van speelvoorzieningen voor de openbare ruimte zijn wij wettelijk verplicht om veilige speeltoestellen te leveren. In zijn algemeenheid geldt de Europese norm EN 1176. Landelijk zijn er echter verschillen in de regelgeving. De meeste van onze speeltoestellen zijn reeds voorzien van een type certificaat. De Nederlandse wet eist, dat maatwerk speeltoestellen worden voorzien van een stukscertificaat.

 

Kwaliteit, veiligheid en procesbeheersing  ISO 9001, ISO 14001 en VCA. Wij stellen hoge eisen aan onszelf voor wat betreft kwaliteit en kwaliteitsborging. Bijzonder veel aandacht wordt besteed aan de verwerking van zorgvuldig uitgezochte materialen op zowel technisch niveau als qua vormgeving. Daarnaast vinden wij het belangrijk, dat de administratieve processen vlekkeloos en gestructureerd verlopen. Om aan deze visie kracht bij te zetten, is ons bedrijf sedert 2016 ISO 9001 gecertificeerd. Het milieucertificaat ISO 14001 behaalden wij in mei 2018. In september 2018 heeft Goede Speelprojecten het VCA* certificaat behaald.

 

NL Greenlabel

Het daadwerkelijk realiseren van een duurzame ontwikkeling is een buitengewone opdracht voor de generatie die nu haar verantwoordelijkheid neemt. Daar waar andere ecolabels inzoomen op materiaal en productiewijze, kijkt  NL Greenlabel verder. Is een boom uit Nederland net zo duurzaam als een boom uit Brazilië? Er is veel onwetendheid. Daarom is bewustwording creëren en het aanbod vergroten van groot belang om verantwoorde keuzes te kunnen maken.

 

Hout

De houten speeltoestellen welke wij in Nederland en België leveren, zijn gemaakt van robinia (pseudo acacia), een hardhoutsoort van Europese oorsprong en derhalve per definitie afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Het door ons gebruikte robinia in hardhoutklasse I tot I-II wordt gewonnen uit gemengde bossen in Brandenburg en Hongarije en wordt niet verduurzaamd (geen impregnering). Enkel het hardhout wordt toegepast. Om tegemoet te komen aan wensen uit de markt, leveren wij ook hout voorzien van het FSC® label en zijn daartoe Chain of Custody gecertificeerd.